Општ опис

Електронски дневник (Е-Дневник) е проект на Министерството за Образование и Наука (МОН) кој има цел да ја подобри комуникацијата помеѓу наставниците и родителите, да овозможи брз и едноставен увид на информациите од дневникот од страна на наставниците во училиштето, да овозможи централизирани и брзи статистички анализи од МОН и останати државни институции итн.

Следете нѐ на FacebookАрхива


Прес

2013
Февруари
[16.02.2013] – Сител Телевизија – Казни за училиштата во кои не се води електронскиот дневник”

2012
Јануари
[18.01.2012] – Д1 Телевизија – ТВ – Известување СМС услуга”
[23.04.2012] Нова Македонија – Е-дневник од идната учебна година
[23.04.2012] Сител Телевизија – Е-дневникот сеуште не функционира во целост
[09.08.2012] Плус инфо – Целото образование во електронски дневник
[09.08.2012] http://it.com.mk/ – Сите едукативни сервиси ќе бидат спакувани во еден централизиран систем
[02.09.2012] Дневник – Учебна година со многу новитети
[25.09.2012] Дневник – Имплементирана одлуката за електронски дневник
[22.11.2012] Дневник – Десет отсто од родителите користат е-дневник
[09.12.2011] Delcevo.gov.mk – ООУ Ванчо Прќе меѓу првите во имплементација…
[12.12.2011] ДНЕВНИК Воведен електронски дневник во „Димитар Македонски“
[12.12.2011] SKYMK – Е-Дневник имплементиран во О.У. “Димитар Влахов”
[12.12.2011] КУРИР – Воведен првиот Е-дневник во ОУ„Димитар Македонски“
[12.12.2011] Плус инфо – Оценките на учениците од „Димитар Македонски“ на увид преку Интернет“
К.П.Мисирков – Демир Хисар Презентација Е-Дневник
Јуни
[21.06.2011] ЖУРНАЛ – Први свидетелства од електронски дневник
[21.06.2011] IDIVIDI – Врачени првите свидетелства од електронски дневник
[21.06.2011] Vmro-dpmne.org.mk – Врачени првите свидетелства од електронски дневник
Февруари
[10.02.2011] IT.com.mk – Претставен е-Дневник, алатка за родителите да ги следат…
[09.02.2011] ВЕЧЕР – Електронски дневник за средните училишта
[08.02.2011] КУРИР – Електронски дневник за поквалитетно образование
[08.02.2011] Прес24 – Оценките ќе се запишуваат во електронски дневник
[08.02.2011] ТЕЛМА – Тодоров ја претстави апликацијата „Eлектронски Дневник“
[08.02.2011] СИТЕЛ – МОН претстави Е-дневник за средните училишта

Еден одговор на “Прес”

  1. bojana вели:

    super e ovoj e dnevnik

Напиши одговор на bojana