Përshkrimi i projektit

Ditari elektronik ( E-Ditari ) është projekt i Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës (MASH) i cili ka për qëllim të përmirësojë komunikimin ndërmjet mësimdhënësit dhe prindërve, të mundësojë shqyrtim të shpejtë dhe të thjeshtë të informacioneve nga ditarët nga ana e arsimtarëve në shkollë, të mundësojë analiza statistikore të shpejta dhe të centralizuara nga MASH -i dhe nga institucionet tjera shtetërore.

Следете нѐ на FacebookАрхива


Pyetje dhe përgjigje – P&P

Pyetje për arsimtarin
1. Kur hapa E – Ditarin vërejta se të gjithëa të dhënat për arsimtarët, paralelet, nxënësit, lëndët, plani mësimor etj. tashmë jan futur. Kush i ka fut keto të dhëna?
2. Cilat të dhëna të futen për një paralele, që E-Ditari të mund të shfrytëzohet
3. Vërejta disa nxënës që mungojnë në njërën nga paralele ku ligjeroj . Si mund të shënohen këto nxënës ?
4.Unë jam kujdestar i klases në paralelen në të cilën nuk jap mësim dhe nuk me paraqet si kujdestar klase ne E-Ditarin. Si do të zgjidhet ky problem?
5. Како да се најавуваат на Е-Дневник наставниците кои предаваат во повеќе училишта и како истите да се внесат во ЕМИС од страна на училиштето кое не им е матично?

Pyetje për prindin
1. Si të fitoj qasje ne E-Ditarin për fëmiun tim?
2. Përse është i nevojshëm për mua E-Ditari?

Pyetje për kujdestarin e klasës
1. Si të transferoj lëndët me orët tashmë të mbajtura në orarin ekzistues?
2. Shenimi dhe ndryshimi i numrit në librin kryesor për çdo nxënës?

Pyetje për EMIS administratorët në shkollë
1. Plotësimi i fushave ” Shifra” dhe “Përshkrim” tek paralelet në shkollat fillore në EMIS?
2. Plotësimi i fushave ” Shifra” dhe “Përshkrim” tek paralelet në shkollat e mesme në EMIS?
3. Како да се најавуваат на Е-Дневник наставниците кои предаваат во повеќе училишта и како истите да се внесат во ЕМИС од страна на училиштето кое не им е матично?

Kjo është faqa për pyetjet e parashtruara më shpesh.

Të gjithë pyetjet të cilët përdoruesit e E -Ditarit i kanë parashtruar përmes e-mail ose telefonit, të cilët janë të dobishme për përdoruesit e tjerë të E-Ditarit, do të shenohen këtu.

Mësimdhënesi
 1. Kur hapa E – Ditarin vërejta se të gjithëa të dhënat për arsimtarët, paralelet, nxënësit, lëndët, plani mësimor etj. tashmë jan futur. Kush i ka fut keto të dhëna?
  • Të dhënat janë futur në EMIS sistemin ku të gjithë shkollat kanë nga dy administrator të trajnuar. Lexo më tepër për sistemin EMIS në linkun e mëposhtëm линк.
 2. Cilat të dhëna të futen për një paralele, që E-Ditari të mund të shfrytëzohet?
  • Të dhënën e vetme që duhet të shënoj kujdestari i secilës klasë (vetëm ai ka privilegj) është orari i orëve. Kjo e dhënë nuk është nga shumica e të dhënave të cilët shenohen ne EMIS.
 3. Vërejta disa nxënës që mungojnë në njërën nga paralele ku ligjeroj . Si mund të shënohen këto nxënës ?
  • Të gjithë të dhënat referencë në E-Ditarin përveç orarit për orët janë marrë nga EMIS sistemi, nëse të dhënat për arsimtarët, paralelet, nxënësit etj.nuk janë të sakta, Ju lutemi kontaktoni administratoret e EMIS sistemit, sepse vetëm ata mund ti azhurojne Kyoto të dhëna. Pasiqë të azhurohen të dhënat, ato menjehere do të jenë të dukshme në E-Ditarin.
 4. Unë jam kujdestar i klases në paralelen në të cilën nuk jap mësim dhe nuk me paraqet si kujdestar klase ne E-Ditarin. Si do të zgjidhet ky problem?
  • Ju lutem administratori i EMIS sistemit të fus te lëndet e paraleles lënden ” OrëPastaj lajmerohu në E-Ditarin dhe do të shenoj si kujdestar klase i paraleles. klasore /kujdestarie” që Ju e ligjeroni dhe sheno fushën ” A është mësimdhënësi kujdestar i klasës?”. Pastaj lajmerohu në E-Ditarin dhe do të shenoj si kujdestar klase i paraleles.
 5. Како да се најавуваат на Е-Дневникот наставниците кои предаваат во повеќе училишта и како истите да се внесат во ЕМИС од страна на училиштето кое не им е матично?
  • Наставниците кои предаваат во повеќе училишта нема потреба да користат различно корисничко име и лозинка за секое училиште во кое предаваат. Во Е-Дневникот, наставниците имаат можност со едно корисничко име и лозинка да пристапуваат на Е-Дневниците во сите училишта во кои предаваат.
   За да може да се користи оваа функционалност потребно е ЕМИС администраторите, во училиштето кое не матично, да внесат во ЕМИС дека наставникот предава во соодветните паралелки во училиштето, како наставник од матичното училиште.
   (Во ЕМИС од главното мени се избира ‘Училишта’ ,потоа ‘Паралелки’ , преглед на соодветната паралека , ‘Наставници кои предаваат на паралелка’ , ‘Додади наставник’ , прикажано на сликата подоле).
   Наставниците не треба да се внесат во ЕМИС кај ‘Наставен кадар’ / ‘Наставници’ за училиштето кое не им е матично.

   Внесување во ЕМИС

   Наставниците кои предаваат во повеќе училишта потребно е да се регистрираат на Е-Дневникот со корисничкото име и лозинка од нивното матично училиште.
   Откога во ЕМИС ќе биде внесено горенаведеното, наставниците кога ќе се најават на Е-Дневникот може да го менуваат училиштето (со доближување на глувчето до меил адресата во горниот десен агол се појавува прозорец во кој се избира училиштето, прикажано на втората слика).

   Менување училиште

Prindi
 1. Si të fitoj qasje ne E-Ditarin për fëmiun tim?
  • Duhet të shkoni te kujdestari i klasës i paraleles të fëmijës suaj dhe ta lini e-mail adresen tuaj, e cila pasi që të aktivizohet nga ana a kujdestarit të klasës do t’iu dërgohet fjalëkalim të krijuar përkohësishtë ( të cilën më vonë mund ta ndryshoni) me të cilën mund të identifikoheni në E-Ditarin.
 2. Përse është i nevojshëm për mua E-Ditari?
  • E-Ditari Ju mundëson njohuri në punën gjithëpërfshirëse të paraleles kështu që mund të shikoni përshkrimin e orës për secilën orë që është realizuar si dhe njohuri për orarin e fëmiut tënd. Gjithashtu Ju mundësohet edhe qasje deri te vlerësimet (notat) dhe mungesat e fëmiut tuaj.
Kujdestar i klasës
 1. Transferimi i lëndëve që tashmë janë mbajtur në orarin ekzistuese
 2. Shënimi dhe ndryshimi i numrit në librin kryesor për secilin nxënës.Tani radhitja e nxënësve është sipas numrit të librit kryesorë.
  Број на главна книга
EMIS administratorët
 1. Plotësimi i fushave ” Shifra” dhe “Përshkrim” tek paralelet në shkollat fillore në EMIS ?
  • Ju lutemi në EMIS tek paralelet e shkollave ( Shkolla/Paralelet, pasqyrë e paraleles përkatëse), fushat ” Shifra” dhe ” Përshkrim” plotësoni në mënyrën e treguar në figurën më poshtë ( “II-a dhe e dyta a, përkatësisht) që në E-Ditarin shfaqja ose paraqitja e paraleles të jetë mëkonkrete ose më e qartë.Број на главна книга
 2. Plotësimi i fushave ” Shifra” dhe “Përshkrim” tek paralelet në shkollat e mesme në EMIS ?
  • Ju lutemi në EMIS tek paralelet e shkollave ( Shkolla/Paralelet, ndrfyshimi i paraleles përkatëse), fushat ” Shifra” dhe ” Përshkrim” plotësoni në mënyrën e çfaqur në figurën më poshtë ( “II-2 dhe Arsimi gjimmnaz përkatësisht) që në E-Ditarin shfaqja ose paraqitja e paraleles të jetë më konkrete ose më e qartë.

8 Responses to “Pyetje dhe përgjigje – P&P”

 1. Jovica says:

  ova e nesto mnogu dobro

 2. Се е добро.Само што се јавува голем проблем околу тоа емаил адресите на родителите.
  Емаил адресите се предадени на учениците, и тиа дали ги доставуаат дома тоа е знак прашалник ?
  Исто така браво за Администраторите за големиот труд што го вложиле !

  Поздрав и се најубаво

 3. Lidija says:

  Pocituvani,
  Prvo da ve pofalam kako Vlada i kako tim. Sekoja cest!!! Ova e pocetok, no mnogu lesno se odstranuvaat tehnickite precki ( bidejki 1sum ing imam poznavanja)
  Vo e-dnevnikot na moeto dete ima vneseno samo raspored na casovi i vo tekovnata nedela naslovite na lekciite sto se obrabotuvaat sekoj cas po sekoj predmet.
  Prasanje:
  1. Zosto nemem objaveno nastaven plan ( po sekoj predmet) po koj se raboti so moeto dete, a na web velite deka itreba da imam takva informacija?
  2. Zosto ne se pocituva rasporedot vo realnosta, bidejki ne soodvetstvuvaat izrabotenite zadaci vo ucebnicite i tetratikite so rasporedot o e-dnevnikot?
  3. Zosto ne gi gledam komentarite od nastavnikot kako e sovladan materijalot od moeto dete in na sto treba da obrnam posebno vnimanie pri rabota vo domasni uslovi?
  4. Zosto nemam kontakt e-mail od site nastavnici koi se vkluceni vo obrazovniot proces na moeto dete?
  Vo momentov vo O.U.Stiv Naumov – Skopje, ima samo ednonasocna komunikacija od U.O. kon roditelite, a ne dvonasocna, i od roditelite kon edukatorite. Zosto mi e potreben e-dnevnik togas, jas go gledam profilot posle 17h koga se vrakam od rabota, a vo ucilisteto veke nema nikoj za da mozam da go komuniciram?
  Se nadevam deka ke dobijam odgovor postavenite prasanja.
  Pozdrav,
  Lidija

 4. anonimen says:

  ova e mnogu dobro

 5. SH.F.Q. Abdyl Frasheri-Bogovinje says:

  Pozdrav mnog cestitki za ovoj proekt, barem sega qe bideme po transparentni i po objektivni so nashta rabota kako nastvnici, ne interesira dali e tocno deka idnata godina 2012/2013 klasicnite dnevnici ne qe se upotrebuvat, qe se uptrebat samo elktronskite dnevnici. Mnogu pozdrav od OU Abdil Fraseri-Bogovinje

 6. svetle says:

  Licno smetam deka e navistina dobra rabota no dokolku se koristat i obicnite dnevnici smetam deka nastavnicite samo ke pisuvat ,a vreme za vistinska rabota so ucenicite ke nema.

 7. Branko Stojanovski says:

  Pocituvani,
  Me interesira kako roditelite se najavuvaat na ednevnik. Jas kako klasen rakovoditel gi vnesov nivnite email adresi, no me interesira dali treba jas da ja aktiviram ovaa usluga, ili pak tie kje dobijat poraka so nivnite login informacii, pa samite kje se najavat.

  • Админ says:

   Почитуван,

   Ве известуваме дека нема потреба ништо да активирате бидејќи после внесувањето на мејл адресите на родителите во Е-Дневник системот автоматски испраќа кориснички имиња и лозинки на соодветните мејл адреси.

   Но, доколку има родители чии мејл адреси се внесени во податоците за родителите а и покрај тоа сеуште немаат добиено корисничко име и лозинка, потребно ќе биде да им испратете нова лозинка, т.е. да кликнете на копчето Нова лозинка во делот каде што сте ги внеле мејл адресите.

   Доколку и после тоа родителите немаат добиено корисничко име и лозинка известете не за кои родители/мејл адреси станува збор за да провереме подетално во што е проблемот и да Ви испратеме кориснички имиња и лозинки за нив.

Leave a Reply