Општ опис

Електронски дневник (Е-Дневник) е проект на Министерството за Образование и Наука (МОН) кој има цел да ја подобри комуникацијата помеѓу наставниците и родителите, да овозможи брз и едноставен увид на информациите од дневникот од страна на наставниците во училиштето, да овозможи централизирани и брзи статистички анализи од МОН и останати државни институции итн.

Следете нѐ на FacebookАрхива


Избор на јазик на СМС пораките (до класните раководители)

Објавено на 15 ноември, 2013 во Новости - Нема коментари

Почитувани класни раководители,

Ве известуваме дека во Е-Дневникот е додадена функционалност за избор на јазик на СМС пораките.

Во страната Родители, достапна на класниот раководител на паралелката, додадена е опција за избор на јазик (македонскиалбански или турски) на кој ќе бидат испраќани СМС известувањата на родителите. Доколку нема внесено јазик за испраќање на пораките, истите ќе бидат испратени на македонски. Со избор на копчето Промени може да биде внесен или променет јазикот за СМС известување на родителот.

Ги молиме сите класни раководители да го внесат јазикот на кој родителот сака да ги добива СМС пораките.

jazik_sms1

Со почит,
Тим за корисничка поддршка на Е-Дневник

Напишете коментар