Përshkrimi i projektit

Ditari elektronik ( E-Ditari ) është projekt i Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës (MASH) i cili ka për qëllim të përmirësojë komunikimin ndërmjet mësimdhënësit dhe prindërve, të mundësojë shqyrtim të shpejtë dhe të thjeshtë të informacioneve nga ditarët nga ana e arsimtarëve në shkollë, të mundësojë analiza statistikore të shpejta dhe të centralizuara nga MASH -i dhe nga institucionet tjera shtetërore.

Следете нѐ на FacebookАрхива


(AL) Kumtesë për shkollat fillore

Објавено на 15 May, 2013 во Новости - Нема коментари

Почитувани наставници,

Ве известуваме дека е додадена нова функционалност за запишување на Постигнувањата на учениците која е достапна за сите наставници кои се класни раководители во прво, второ или трето одделение. До новата страна Постигнувања на ученик може да се пристапи преку страната Листа на ученици → Постигнувања на ученик за секој ученик посебно.

На оваа страна класните раководители може да ги внесат постигнувањата на учениците за крајот на првото/второто полугодие и за крајот на учебната година.

Со притискање на копчето Промениможе да се внесат/променат постигнувањата на ученикот за крајот на првото/второто полугодие и за крајот на учебната година. Внесените постигнувања може да се зачуваат/откажат со притискање на соодветното копче Зачувај/Откажи.