Општ опис

Електронски дневник (Е-Дневник) е проект на Министерството за Образование и Наука (МОН) кој има цел да ја подобри комуникацијата помеѓу наставниците и родителите, да овозможи брз и едноставен увид на информациите од дневникот од страна на наставниците во училиштето, да овозможи централизирани и брзи статистички анализи од МОН и останати државни институции итн.

Следете нѐ на FacebookАрхива


Соопштение за основните училишта

Објавено на 15 мај, 2013 во Новости - Нема коментари

Почитувани наставници,

Ве известуваме дека е додадена нова функционалност за запишување на Постигнувањата на учениците која е достапна за сите наставници кои се класни раководители во прво, второ или трето одделение. До новата страна Постигнувања на ученик може да се пристапи преку страната Листа на ученициПостигнувања на ученик за секој ученик посебно.

На оваа страна класните раководители може да ги внесат постигнувањата на учениците за крајот на првото/второто полугодие и за крајот на учебната година.

Со притискање на копчето Промениможе да се внесат/променат постигнувањата на ученикот за крајот на првото/второто полугодие и за крајот на учебната година. Внесените постигнувања може да се зачуваат/откажат со притискање на соодветното копче Зачувај/Откажи.


Напишете коментар