Општ опис

Електронски дневник (Е-Дневник) е проект на Министерството за Образование и Наука (МОН) кој има цел да ја подобри комуникацијата помеѓу наставниците и родителите, да овозможи брз и едноставен увид на информациите од дневникот од страна на наставниците во училиштето, да овозможи централизирани и брзи статистички анализи од МОН и останати државни институции итн.

Следете нѐ на FacebookАрхива


https протокол и сертификат

Објавено на 23 март, 2011 во Новости - 2 коментари

До почетокот на следната недела, кога ќе се најавувате на апликацијата ќе треба да го прифатите сертификатот на серверот за што е потребно да ги извршите следните чекори:
(Следете ги чекорите само за Вашиот пребарувач Firefox 2, (инсталиран на едубунту лаптопите) Firefox 3 или Chrome).

Firefox 2

Чекор 1

Чекор 2

Firefox 3

Чекор 1

Чекор 2

Чекор 3

Chrome

Чекор 1

2 одговори на “https протокол и сертификат”

  1. jovanka вели:

    Ви благодарам за брзиот одговор и се извинувам за нејасната порака што ви ја пратив.
    Имам проблем со логирањето. Значи првиот чекор го направив онака како што ви е прикажано во демото и вториот чркор и добив порака на мојата е- адреса и се логирав уште пред 2/3 недели. Исто така веќе неколкупати внесував податоци, но сега кога сакам да се логирам на е -дневникот не ми го дава прозорецот каде што треба да ја напишам мојата е- адреса и лозинката туку ме одбива, т.е. ми ја нуди страната протокол и сертификат. Дали треба пак повторно да одаМ ОД ПРВИОТ ЧЕКОР како да досега немам влезено во мојот дневник или ….
    Однапред благодарна.

  2. momcilo вели:

    mi se dopaga ednevnikot

Напишете коментар