Përshkrimi i projektit

Ditari elektronik ( E-Ditari ) është projekt i Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës (MASH) i cili ka për qëllim të përmirësojë komunikimin ndërmjet mësimdhënësit dhe prindërve, të mundësojë shqyrtim të shpejtë dhe të thjeshtë të informacioneve nga ditarët nga ana e arsimtarëve në shkollë, të mundësojë analiza statistikore të shpejta dhe të centralizuara nga MASH -i dhe nga institucionet tjera shtetërore.

Следете нѐ на FacebookАрхива


Решен проблемот со класен час во ЕМИС

Објавено на 19 February, 2011 во Новости - 3 коментари

Почитувани,

Проблемот каде не можеше да се внесе класен раководител на паралелка во која тој не предава ниту еден предмет е решен. Објаснувањето подолу е наведено и во делот за Прашања и Одговори.

Јас сум класен раководител на паралелка во која не предавам и не ме јавува како класен раководител во Е-Дневникот. Како да се реши овој проблем?

  • Ве молиме администраторот на ЕМИС системот нека внесе во предмети на паралелката предмет „Одделенски/Класен час“ кој го предавате Вие и да го штиклира полето „Дали наставникот е класен?“. Потоа најавете се во Е-Дневникот и ќе бидете наведен како класен раководител на вашата паралелка.

Ви Благодариме за разбирањето и интересот за овој проблем.

Поставена нова верзија 0.91

Објавено на 15 February, 2011 во Новости - Нема коментари

Верзијата 0.91 ги содржи следните подобрувања.

  1. Проблемот каде на дел од страните не работи паѓачкото мени во верзија на Mozilla Firefox 2.0 е решен. Овој проблем се однесува највеќе на корисниците на Едубунту.
  2. Внесувањето отсутните ученици е олеснето така што се избираат сите отсутни ученици наеднаш. Видете повеќе на следното видео…
  3. Забелешките за отсутни ученици ги внесува секој наставник како посебен запис, а не во еден прозорец за сите записи.
  4. Не е потребно да внесете телефонски број за да промените лозинка.
  5. Подобрена е албанската верзија на апликацијата.
  6. Повеќе подобрувања на дизајнот

Им благодариме на сите кои доставија забелешки и предлози за подобрувања.

Од Развојниот тим на Е-Дневникот

Е-Дневник ednevnik.mon.gov.mk
стартува денеска!

Објавено на 8 February, 2011 во Новости - 21 коментари

Електронски дневник (Е-Дневник) стартува денеска, вторник 08 Февруари 2011 година.

Верзијата која е тековно поставена е бета верзија наменета за сите средни училишта во Република Македонија.