Përshkrimi i projektit

Ditari elektronik ( E-Ditari ) është projekt i Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës (MASH) i cili ka për qëllim të përmirësojë komunikimin ndërmjet mësimdhënësit dhe prindërve, të mundësojë shqyrtim të shpejtë dhe të thjeshtë të informacioneve nga ditarët nga ana e arsimtarëve në shkollë, të mundësojë analiza statistikore të shpejta dhe të centralizuara nga MASH -i dhe nga institucionet tjera shtetërore.

Следете нѐ на FacebookАрхива


Решен проблемот со класен час во ЕМИС

Објавено на 19 February, 2011 во Новости - 3 коментари

Почитувани,

Проблемот каде не можеше да се внесе класен раководител на паралелка во која тој не предава ниту еден предмет е решен. Објаснувањето подолу е наведено и во делот за Прашања и Одговори.

Јас сум класен раководител на паралелка во која не предавам и не ме јавува како класен раководител во Е-Дневникот. Како да се реши овој проблем?

 • Ве молиме администраторот на ЕМИС системот нека внесе во предмети на паралелката предмет „Одделенски/Класен час“ кој го предавате Вие и да го штиклира полето „Дали наставникот е класен?“. Потоа најавете се во Е-Дневникот и ќе бидете наведен како класен раководител на вашата паралелка.

Ви Благодариме за разбирањето и интересот за овој проблем.

3 Responses to “Решен проблемот со класен час во ЕМИС”

 1. Весна Трпковска says:

  Подобрувањата се добри, но сега кога два наставника го делат класот, треба да може и двата да напишат тема за часовите, но неможе. Значи во една графа за еден час има два наставника но нема можност двата да ги напишат методските единици за часот. Се надевам ќе најдете решение!
  Поздрав, Весна Трпковска

 2. Zejnulla Salihi says:

  Eden od najpametnite raboti na MON! I ako ni se sozdavat pogolemi raboti no mnogu efektivna komunikacije i transparentnost ke se ostvaruva pomedju skoloto-nastavnikot -roditelite , nadleznite instituci i kompetentnite ludje.

 3. emin says:

  Одлична работа да се има увид во работата на наставникот и учениците. Во однос на е- дневникок, би ги прашал надлежните како се отвора нов дневник за тековна година?

Leave a Reply