Општ опис

Електронски дневник (Е-Дневник) е проект на Министерството за Образование и Наука (МОН) кој има цел да ја подобри комуникацијата помеѓу наставниците и родителите, да овозможи брз и едноставен увид на информациите од дневникот од страна на наставниците во училиштето, да овозможи централизирани и брзи статистички анализи од МОН и останати државни институции итн.

Следете нѐ на FacebookАрхива


Решен проблемот со класен час во ЕМИС

Објавено на 19 февруари, 2011 во Новости - 3 коментари

Почитувани,

Проблемот каде не можеше да се внесе класен раководител на паралелка во која тој не предава ниту еден предмет е решен. Објаснувањето подолу е наведено и во делот за Прашања и Одговори.

Јас сум класен раководител на паралелка во која не предавам и не ме јавува како класен раководител во Е-Дневникот. Како да се реши овој проблем?

 • Ве молиме администраторот на ЕМИС системот нека внесе во предмети на паралелката предмет „Одделенски/Класен час“ кој го предавате Вие и да го штиклира полето „Дали наставникот е класен?“. Потоа најавете се во Е-Дневникот и ќе бидете наведен како класен раководител на вашата паралелка.

Ви Благодариме за разбирањето и интересот за овој проблем.

3 одговори на “Решен проблемот со класен час во ЕМИС”

 1. Весна Трпковска вели:

  Подобрувањата се добри, но сега кога два наставника го делат класот, треба да може и двата да напишат тема за часовите, но неможе. Значи во една графа за еден час има два наставника но нема можност двата да ги напишат методските единици за часот. Се надевам ќе најдете решение!
  Поздрав, Весна Трпковска

 2. Zejnulla Salihi вели:

  Eden od najpametnite raboti na MON! I ako ni se sozdavat pogolemi raboti no mnogu efektivna komunikacije i transparentnost ke se ostvaruva pomedju skoloto-nastavnikot -roditelite , nadleznite instituci i kompetentnite ludje.

 3. emin вели:

  Одлична работа да се има увид во работата на наставникот и учениците. Во однос на е- дневникок, би ги прашал надлежните како се отвора нов дневник за тековна година?

Напишете коментар