Општ опис

Електронски дневник (Е-Дневник) е проект на Министерството за Образование и Наука (МОН) кој има цел да ја подобри комуникацијата помеѓу наставниците и родителите, да овозможи брз и едноставен увид на информациите од дневникот од страна на наставниците во училиштето, да овозможи централизирани и брзи статистички анализи од МОН и останати државни институции итн.

Следете нѐ на FacebookАрхива


Е-Дневник ednevnik.mon.gov.mk
стартува денеска!

Објавено на 8 февруари, 2011 во Новости - 21 коментари

Електронски дневник (Е-Дневник) стартува денеска, вторник 08 Февруари 2011 година.

Верзијата која е тековно поставена е бета верзија наменета за сите средни училишта во Република Македонија.

Еден одговор на “Е-Дневник ednevnik.mon.gov.mk
стартува денеска!”

 1. Frosina вели:

  е-Дневник ми помогна да ги видам оценките на моите деца им се заблагодарувам на оние кој ја смислиле ова страница!

 2. sami вели:

  vo nekoi ucilista svidetelstvata se naplatuvaat po 40 den.dali e vo red ikoj treba da gi sankcionira

 3. Trajan вели:

  So ednevnikot modernizirawe vo nastavata.

 4. Trajan вели:

  sakam da vlezam vo elektronskiot dnevnik

 5. Lidija вели:

  Dnevnikot mi se dopaga bidejki roditelite ke moze da ja sledat rabotata i uspehot i na svoite deca a i na nastavnikot,

 6. Boris вели:

  Измените на Е-дневникот се добри но јас сакам да прашам од кога ќе почнеме да го користиме за ова учебна година 2011/2012 и како да внесеме дневник за ова година.
  ВИ благодарам за соработката проф. Борис Јакимовски

 7. SLOBODANKA вели:

  Sakam da ja pofalam ovaa promena no zalosno sto nekoi roditeli seuste nemaat moznost a i znaene za da go koristat ednevnikot pa zatoa za niv seuste stariot nacin e najprifatliv

 8. Monika вели:

  E-dnevnikov e ZAKON …. !!!!!!

 9. lJUPKA cAGORSKA вели:

  E-dnevnikot ke bide novina za site prosvetni rabotnici no i za roditelite. Sigurno ke bide prifaten zaradi pogolemata evidencija od strana na roditelite za svoite decA.

 10. Roza вели:

  ednevnikot e odlicna rabota

 11. Љупка И. вели:

  Успешна работа со Е- дневникот ! Со среќа нека ни е ….. Имаме поголема сатисфакција и мотив за работа.

 12. sonja вели:

  Ajde da ja primenime i ovaa promena

 13. aida вели:

  закон е дневникот

 14. stole вели:

  e muogu e ubavo i tak neka prodolzi

 15. skolo вели:

  zakon e e dnevnikot prof Branislav

 16. haqif вели:

  zakon e e dnevnikot prof haqif

 17. Биљана вели:

  Исклучително добра можност за перманентно пратење на наставните единици одстрана на наставниот кадар,учениците и заинтересираните родители за движењето ,работата и успехот на своите деца.Можностите се двострани:известување за родителот преку Е-пошта и преку мобилен телефон,но за таа цел кл.раководител треба да ги внесе потребните податоци а потоа родителот според инструкциите на Е-дневникот со внесени податоци има слободен пристап до информациите.Јас како кл.раководител веќе 2 год.соработувам на овој начин,без проблеми.Благодарност до МОН,само напред кон нови успеси,голем поздрав проф.Б.Ч-СГГУГС,,З.Цветковски,,-СК,2012г.

 18. Silvana вели:

  Prekrasen uvid i kontakt za site nas

 19. zorica вели:

  E дневникот ги задоволува сите потреби и на наставниците и на родителите кои се разбира имаат можност да се вклучат во него , информациите се достапни за секој од нив , можностите се двострани . Предизвик се и за наставниците и за учениците кои знаат дека се проверени од родителите секогаш и во секое време.
  Секоја иновација е корисна и поучна , а ние наставниците продолжуваме да се надградуваме во секоја насока во однос на образованието…..

Напишете коментар