Општ опис

Електронски дневник (Е-Дневник) е проект на Министерството за Образование и Наука (МОН) кој има цел да ја подобри комуникацијата помеѓу наставниците и родителите, да овозможи брз и едноставен увид на информациите од дневникот од страна на наставниците во училиштето, да овозможи централизирани и брзи статистички анализи од МОН и останати државни институции итн.

Следете нѐ на FacebookАрхива


Соопштение

Објавено на 6 март, 2019 во Новости - Нема коментари

Почитувани,

Министерството за образование и наука по извршени консултации со наставниците во училиштата, како и со фирмата која обезбедува одржување на е-дневник,изврши увид во системот и техничките можности за сумарно внесување на изостаноците на учениците од првото полугодие и по однос на истото Ве известуваме дека изостаноците на учениците потребно е да ги внесувате од отпочнувањето на второто полугодие од учебната 2018/2019 година.

Со почит,

Министерството за образование и наука

Соопштение за наставниците за пополнување на анкета за учебници

Објавено на 15 септември, 2017 во Новости - Нема коментари

Почитувани настаници,

Анкетниот прашалник за наставните содржини на учебниците кој беше доставен до сите училишта со лозинка за секое училиште сега ви е достапен единствено преку најава на електронскиот дневник. Со кликање на линкот ќе можете директно да пристапите до прашалникот и да го пополните.

 

Процедура за одработување на часови во сабота

Објавено на 13 март, 2017 во Новости - Нема коментари

Почитувани наставници,

Ве известуваме дека доколку треба да одработувате часови во сабота, потребно е класните раководители во Е-Дневникот да направат поделба на тековниот распоред од датумот на учебната недела во која ќе имате работна сабота. Во новиот поделен распоред класните раководители треба да ги внесат дополнителните предмети во сабота (за денот за кој ќе се одржува настава), за да може да ги внесете одржаните часови во истата. Овој распоред треба да важи само за периодот во кој има работни саботи.

На пр. доколку треба да одработувате часови на 18.03.2017 (сабота), класните раководители треба да го поделат распоредот од 13.03.2017 и да направат промена на новиот поделен распоред со внес на соодветните предмети во сабота за денот кој се одработува. Доколку следната сабота не се одработува, класните раководители треба да направат нова поделба на новиот распоред од 20.03.2017 и во новиот поделен распоред од 20.03.2017 да ги отстранат предметите од сабота, со цел распоредот со одржани часови во сабота да трае само една учебна недела (13.03.2017 – 19.03.2017).

Во случај кога веќе имате одработено часови во сабота, откако класните раководители ќе направат соодветна поделба на распоредот, обратете се на мејл адресата [email protected] за да Ви бидат внесени предметите за сабота во новиот поделен распоред, за потоа да можете да ги внесете одржаните часови за тој ден.

На пр. доколку одржаната сабота Ви била на 04.03.2017 (сабота), класните раководители нека направат поделба на тековниот распоред со датум на поделба 27.02.2017. По испраќањето на мејл до горенаведената мејл адреса и добивање потврден одговор дека предметите се внесени во саботата од поделениот распоред, може да ги внесете часовите за 04.03.2017 (сабота). Доколку наредната сабота не се одработува, потребна е нова поделба на распоредот со датум 06.03.2017, со цел претходниот распоред да важи само за таа недела во која се одработувала саботата, односно за периодот 27.02.2017 – 05.03.2017.

Ако се одработуваат повеќе последователни саботи, новата поделба треба да биде од датумот од кој се продолжува со редовна настава со часови од понеделник до петок.

Со почит,
Тимот на Е-Дневник

Соопштение за сите наставници

Објавено на 26 јануари, 2017 во Новости - Нема коментари

Почитувани наставници,

Ве известуваме дека внесот на полугодишни оценки од завршните години за средно образование ќе биде оневозможен на 29.01.2017 (недела) на полноќ (23:59 часот).

Со почит,

Тимот на Е-Дневник

Соопштение за сите наставници за учебната 2016/2017 година

Објавено на 23 септември, 2016 во Новости - Нема коментари

Почитувани наставници,

Ве известуваме дека учебната 2016/2017 година и корисничките профили за истата се креирани. Најавете се на Е-Дневникот со корисничкото име и лозинка со кои сте се најавувале досега.

Доколку оваа учебна година сте наставник за прв пат, Ве молиме испратете ги следниве податоци: име, презиме, општина